Žemaitiškų patiekalų edukacija ir degustacija

Žemaitiškų tradicijų ir kulinarinio paveldo puoselėjimas yra neatskiriama vyskupo Motiejaus Valančiaus gimtinės muziejaus veiklos dalis. Čia, atskiru susitarimu, atvykstančioms grupėms organizuojama žemaitiško maisto gaminimo edukacija ir degustacija.

Edukacinė programa „Žemaitiški patiekalai Nasrėnuose“ skirta vaikų, suaugusiųjų ir mišrioms grupėms nuo 10 iki 25 asmenų. Užsiėmimą veda Regina Simonaitienė – cibulynės, spirginės gamintoja ir Sofija Galdikienė – kastinio sukėja.
Lankytojai supažindinami su žemaičių kulinariniu paveldu – kaip ir kokiomis progomis buvo gaminami tradiciniai žemaičių valgiai (cibulynė, spirginė, kastinys).  Patiems lankytojams duodama išbandyti juos pasigaminti, pasigaminus – ragaujama.
Užsiėmimo trukmė 1 – 1,5 val. Užsiėmimo kaina vienam vaikui 4,00 Eur , suaugusiajam – 6 Eur.

Žemaitiškų valgių degustacijos metu patiekiami tradiciniai žemaitiški patiekalai: cibulynė, spirginė, kastinys su karštomis neluptomis bulvėmis, įtirpinta kopūstienė, pusinė košė su mirkalu. Edukatorės užsiėmimo metu žemaitiškai papasakoja apie senovės stalo tradicijas,  žemaičių valgymo įpročius, pasidalina tradicinių valgių gaminimo paslaptimis.
Žemaitiškų valgių degustacija organizuojama grupei nuo 10 iki 25 asmenų Užsiėmimo trukmė 1 – 1,5 val.  Kaina 15,00 Eur vienam asmeniui.

Telefonas pasiteiravimui ir išankstinė registracija į edukacinius užsiėmimus +370 671 19792,
el. p. info@mvalanciausmuziejus.lt 

Užsiėmimai vyksta Vyskupo Motiejaus Valančiaus gimtinės muziejuje, adresu Motiejaus Valančiaus g.9, Nasrėnų kaimas, Kretingos rajonas.

Nuotraukų autorius K. Bakūnas