Žemaitiškų tradicijų ir kulinarinio paveldo puoselėjimas yra neatskiriama vyskupo Motiejaus Valančiaus gimtinės muziejaus veiklos dalis. Čia, atskiru susitarimu, atvykstančioms grupėms organizuojama žemaitiško maisto gaminimo edukacija ir degustacija.
Edukacinė programa „Žemaitiški patiekalai Nasrėnuose“ skirta vaikų, suaugusiųjų ir mišrioms grupėms nuo 15 iki 25 asmenų.
Lankytojai supažindinami su žemaičių kulinariniu paveldu – kaip ir kokiomis progomis buvo gaminami tradiciniai žemaičių valgiai (cibulynė, spirginė, kastinys). Patiems lankytojams duodama išbandyti juos pasigaminti, pasigaminus – ragaujama.
Užsiėmimo trukmė 1 – 1,5 val. Užsiėmimo kaina vienam asmeniui – 10 Eur.
Žemaitiškų valgių degustacijos metu patiekiami tradiciniai žemaitiški patiekalai: cibulynė, spirginė, kastinys su karštomis neluptomis bulvėmis, įtirpinta kopūstienė, pusinė košė su mirkalu. Edukatoriai užsiėmimo metu žemaitiškai papasakoja apie senovės stalo tradicijas, žemaičių valgymo įpročius, pasidalina tradicinių valgių gaminimo paslaptimis.
Žemaitiškų valgių degustacija organizuojama grupei nuo 15 iki 25 asmenų Užsiėmimo trukmė 1 – 1,5 val. Kaina 23,00 Eur vienam asmeniui.
Telefonas pasiteiravimui ir išankstinė registracija į edukacinius užsiėmimus +370 684 90191,
el. p. r.balseviciene@kretingosmuziejus.lt
Užsiėmimai vyksta Vyskupo Motiejaus Valančiaus gimtinės muziejuje, adresu Motiejaus Valančiaus g.9, Nasrėnų kaimas, Kretingos rajonas.
Nuotraukų autorius K. Bakūnas



